Svi umirovljenici s područja Grada Delnica stariji od 60 godina dobit će uskrsnice u iznosu od 40 i 20 eura ovisno o visini mirovine

Za nešto više od 1600 umirovljenika s područja Grada Delnica idući tjedan po prvi puta kreće isplata uskrsnice, najavila je na konferenciji za medije gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić. Grad Delnice za pravo na jednokratnu isplatu novčane pomoći za umirovljenike odnosno uskrsnicu osigurao je 40.387,00 eura.

Pravo na isplatu uskrsnice imaju umirovljenici ili korisnici nacionalne naknade za starije osobe s prebivalištem na području Grada Delnica stariji od 60 godina.

– Osobe čiji je prihod do 400,00 eura, ostvarit će pravo jednokratnu isplatu u iznosu 40,00 eura,

– Osobe čiji je prihod 400,01 eura i više, ostvarit će pravo jednokratnu isplatu u iznosu 20,00 eura.

Umirovljenici ili korisnici nacionalne naknade za starije osobe ostvarit će pravo na novčanu pomoć dolaskom u Poslovnicu FINA-e u Delnicama u razdoblju od 2. travnja do 30. travnja 2024. godine uz predočenje osobne iskaznice i/ili dokumenta na kojem je vidljiv OIB.

Iznimno se isplata može izvršiti i u slučaju kada korisnik prava na uskrsnicu i preuzimatelj gotovog novca nisu iste osobe, ali tada uz osobnu iskaznicu korisnika prava, osoba predočava i vlastitu osobnu iskaznicu.

Više u prilogu: