Velikom rođendanskom priredbom DV “Hlojkica” Delnice obilježio 25.obljetnicu postojanja kao samostalne ustanove predškolskog odgoja

U Radničkom domu u Delnicama u posebnom slavljeničkom ozračju, Dječji vrtić “Hlojkica” Delnice proslavio je 25. obljetnicu postojanja kao samostalne ustanove predškolskog odgoja i naobrazbe. Ovom vrijednom jubileju nazočili su uz polaznike vrtića i njihove roditelje bivši i sadašnji djelatnici, osnivači vrtića i gosti.

Uvodno je himnu DV Hlojkica izvela VS DIM uz pratnju prof. Damira Zagorščaka koji su nekad i sami bili polaznici vrtića, a sada roditelji djece koja polaze taj isti vrtić. Ravnateljica Karmela Rački podsjetila je kako se u Delnicama s predškolskim odgojem započelo davne 1958. godine navodeći i neke od lokacija na kojima je bio smješten vrtić te nastavila s osvrtom na proteklih 25 godina. Posebno je na potpori zahvalila Gradu Delnicama i naglasila kako u Hlojkici prate trendove u odgoju i obrazovanju. U ime osnivača, Grada Delnica, sve je nazočne prigodnom čestitkom pozdravila gradonačelnica Katarina Mihelčić.

U nastavku programa koji je vodila Slavica Kljaić, uslijedio je video uradak o DV Hlojkica autorice Martine Mihelčić i suradnica Lucije Matek, Ivone Topić Rački i Karmele Rački. Posebno iznenađenje priredile su djelatnice vrtića i ravnateljica koje su izvele predstavu “Izgubljene cipelice” nastalu prema motivima pjesme Luke Paljetka i teksta Andrijane Grbičević uz mentoricu Nikolinu Hrga, dramsku pedagoginju doktorandicu pri Filozofskom fakultetu u Rijeci .

Nazočnima se obratio i predstavnik prve generacije 1958./1959. vrtića u Delnicama Marijan Pleše prisjetivši se tih davnih dana pročitao je i imena tadašnjih polaznika i odgojiteljica. Velikim pljeskom pozdravljena je i prva odgojiteljica Zorica Lenac.

Obilježavanje 25. rođendana DV Hlojkica završilo je druženjem uz veliku slavljeničku tortu.

Više u prilogu: