Općina Skrad značajno povećava naknade za novorođenu djecu

Općina Skrad značajno podiže iznose za novorođenu djecu. Odlučilo je to jednoglasno Općinsko vijeće usvojivši Prijedlog Odluke o V. izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi Općine Skrad u 2024.

Za rođenje prvog djeteta sredstva se povećavaju s 331,81 eura na 900,00 eura, drugog djeteta s 398,17 eura na 1.200,00 eura, a trećeg i svakog daljnjeg djeteta na 2.000,00 eura (dosadašnji iznosi pomoći su 464,52 eura za rođenje trećeg djeteta, 530,89 eura za rođenje četvrtog djeteta te 663,61 eura za rođenje petog, šestog i svakog daljnjeg djeteta). Pravo na novčanu pomoć imaju roditelji s prebivalištem na području Općine Skrad od kojih barem jedan roditelj treba imati prijavljeno prebivalište na području Općine Skrad najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva, za dijete koje je prijavljeno na području Općine Skrad.                                                            

Najveća rasprava jučerašnje sjednice Općinskog vijeća vodila se oko benzinske postaje u centru mjesta koju Općine želi staviti u funkciju i za koju INA traži plaćanje  mjesečne subvencije od 6.500 Eura prvih pet godina bez troškova zaposlenika. Vijećnici su se složili da je riječ o prevelikom iznosu, traže sastanak s ovlaštenim osobama na kojem bi pokušali pronaći neko prihvatljivo rješenje, u krajnjem slučaju tražit će od INE da ukloni objekt i vrati parcelu u prvobitno stanje te bi onda Općina mogla otkupiti česticu na kojoj se benzinska nalazi i urediti centar mjesta.