Svečanim mimohodom u Delnicama obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Grad Delnice, OŠ I.G.Kovačića Delnice, Srednja škola Delnice, te OSRH, MUP RH i JVP Delnice organizirali su svečani mimohod.

Nakon svete mise koja je uz prigodni program održana u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Delnicama kolona sjećanja krenula je ispred crkve uz zastave, koje su nosili pripadnici OSRH-a, u koloni su zajedno bili predstavnici Grada, OSRH-a, MUP-a, udruga, vatrogasci, lovci, učenici i građanstvo. U tihom mimohodu kolona sjećanja prošla je delničkim ulicama i došla do murala Vukovar uređenog na kružnom toku u Ulici Ante Starčevića gdje je uslijedila molitva i paljenje svijeća uz zahvalu i sjećanje na sve one koji su za neovisnost i samostalnost naše domovine položili život i zdravlje.
Molitvu za sve žrtve predvodio je delnički župnik Ivan Milardović, a okupljenima se obratila gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić: