U Gradskoj knjižnici Janet Majnaric obilježen Dan Gorskog kotara

Škole Gorskoga kotara obilježavaju već 5. godinu za redom Dan Gorskog kotara   u okviru projekta Srednje škole Delnice „PROCESSUS MONTANUS“, s partnerima u projektu Gradom Delnice i Gradskom knjižnicom Janet Majnarich Delnice. Ideja projekta je dostojanstveno obilježiti rođendan Gorskoga kotara (7.11.), uz  organiziranje  edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola te literarni i foto natječaj na temu Gorski kotar, koji je prerastao granice Gorskog kotara  pa mogućnost sudjelovanja imaju i osnovne i srednje škole cijele Primorsko-goranske županije.

7.11.2022. godine navršene su 244 godine od proglašenja današnjeg područja Gorskog kotara „imenom i prezimenom“ – „PROCESSUS MONTANUS“.

Tim je povodom u prostorima GK Janet Majnarić u Delnicama   održana  svečanost obilježavanja dana Gorskog kotara i podjela nagrada i priznanja za literarne i foto-uratke.

Evo što o  ovom projektu kaže ravnateljica knjižnice Indira  Rački Joskić voditeljica projekta prof. Srednje škole Delnice Jasminka Lisac, gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić  i Ivica Knežević koji je i potaknuo  ideju da se 7.studeni proglasi  danom Gorskog kotara.