Održana sjednica Općinskog vijeća Ravne Gore

Vijećnici Općine Ravna Gora  na sinoć održanoj sjednici usvojili su prijedlog Odluke o kupnji zemljišta. Riječ je o građevinskom  zemljištu u samom centru mjesta koje se prostire na 2 400 kvadrata uz samu zgradu Općine i ima svu potrebnu infrastrukturu. Kako je pojasnio načelnik Mišel Šćuka, nakon javnog poziva odabrana je najpovoljnija ponuda, cijena kvadrata je 10. 43 E što je, s obzirom na atraktivnost lokacije i rast cijena vrlo povoljno. Na tom će se zemljištu izvršiti parcelacija i bit će ustupljeno mladim obiteljima koje žele izgraditi kuću potpuno besplatno. Prioritet će imati žitelji s područja Općine Ravna Gora, no niti ostali nisu isključeni, jedini uvjet je da nastave živjeti na području Ravne Gore. Jedan je to od načina na koji se želi pomoći mladim obiteljima da steknu vlastitu nekretninu, a pokaže li se da interesa ima, Općina će i dalje nastavljati s tom praksom.

Ravnogorski su vijećnici  dali i suglasnost na Statut Dječjeg vrtića „Snješko“, Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada vrtića te godišnji plan i program rada za pedagošku godinu 2022./2023.

Ravnateljica Helena Skender rekla je da se akti vrtića mijenjaju zbog usklađenja sa zakonom te istaknula zadovoljstvo brojem polaznika te ustanove. Naime  Dječji vrtić pohađa 57 djece od kojih je 11 u jasličkoj skupini. S obzirom da je kapacitet u potpunosti popunjen razmišlja se i o proširenju.