Županijsko kros natjecanje u Delnicama

Po prvi puta prošlog tjedna u Delnicama održano je Županijsko natjecanje u krosu. Sudjelovalo je tristotinjak djece i to u tri kategorije: 5-6 razred, 7-8 razred te srednje škole, djevojčice i dječaci te djevojke i mladići. Kao natjecateljska staza odabran je Park kralja Tomislava, a poslovni tajnik Saveza školskih društava PGŽ Igor Marijanović naglasio je odličnu suradnju pri organizaciji s O.Š.I.G.K. Delnice te Srednjom školom Delnice, ali i sa svim profesoricama te profesorima tjelesne i zdravstvene kulture s područja Gorskog kotara koji su sudjelovali na pripremi staze. U planu je i daljnja suradnja te organiziranje ovakve vrste natjecanja u Delnicama.

Učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture Barbara Štanfel prokomentirala je rezultate O.Š.I.G.K. Delnice:

” U kategoriji učenica 5. i 6. razreda naše djevojčice su zauzele 3. mjesto. Sastav je bio: Elin Briški, Nika Rački, Rita Rudolf i Ivona Cuculić, a zamjena je bila Aleksandara Klepac. U kategoriji djevojčice 7. i 8. razreda natjecale su se: Nicol Štivicić, Nikolina Živanović, Lea Gašparac te Lana Sobol. Djevojke su ekipno osvojile 2. mjesto. Posebno ističemo pojedinačni rezultat Lane Sobol koja je na cilj došla treća. U kategoriji dječaka starije razrede na 1200 m predstavljali su: Dominik Matijašić, Pelko Ivano, Teo Andlar, Mateo Crnković, te zamjena Rene Cvijanović. Mlađe razrede na 1000 m predstavili su: Lukas Beljan, Antonio Odorović, Gabrijel Lakotić te Ivano Ćosić. Zapažen je rezultat Antonija Odorovića koji je došao na cilj 10. od 70 djece.

Čestitamo svima na sjajnim rezultatima! ”

Detaljniji službeni rezultati svih sudionika bit će do kraja ovog tjedna objavljeni na stranicama Saveza školskih društva PGŽ.