U požaru stambene zgrade u Lokvama, izgorjela dva stana u potkrovlju

Osim snježnih padalina, problema u prometu i odvijanju svakodnevnog života protekli vikend obilježili su i nemili događaji intervencija vatrogasaca na gašenju požara na području Vojnog Tuka i Lokava. Kako ističe  Krešimir Košmrlj zamjenik zapovjednika JVP Delnice u Vojnom Tuku vatra je zahvatila dio potkrovlja oko dimnjaka i krovne konstrukcije.

 U noći sa subote na nedjelju u četverokatnoj zgradi s desetak stanova smještenoj nasuprot stare učiteljske zgrade u Lokvama, izbio je požar u potkrovlju zgrade uslijed kojeg su dva stana u potkrovlju u potpunosti izgorjela, a ostali su stanovi teško oštećeni.

U četiri sata ujutro požar je u potpunosti stavljen pod kontrolu, ali budući da se vatra zavukla u tavanski prostor bilo je jako puno tzv. dogašivanja i ekipa JVP Delnice od devet profesionalaca, uz desetak lokvarskih vatrogasaca, bila na terenu. Što se točno dogodilo i koji je uzrok požaru, utvrdit će istraga policijskih i vatrogasnih stručnjaka koja je u tijeku.

 Krešimir Košmrlj zamjenik zapovjednika JVP Delnice nakon ovih intervencija uputio je upozorenje svim žiteljima Gorskog kotara da u zimskim mjesecima naročitu pažnju obrate na mjere sigurnosti pri grijanju odnosno redovito održavanje svojih dimnjaka. Načelnik općine Lokve Toni Štimac najavio je pokretanje pomoći i zahvalio vatrogascima na učinjenom pri gašenju požara.

Foto: Bojan Bašić