Spektakularni doček biatlonca Matije Legovića u Brod Moravicama

Mladi hrvatski biatlonac TSK Budućnost Brod Moravice, Matija Legović sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Kazahstanu vratio se s dvije osvojene medalje: srebrnom i brončanom.

Nakon bronce u disciplini pojedinačno 12.5 kilometara, Legović je u disciplini sprint 7.5 km bio drugi.

Njegovi sumještani, u Domu kulture priredili su mu svečani doček na kojem su se okupile sve generacije Brodmoravičana kako bi ovom 17-o godišnjaku čestitali na, za brodmoravički sport, povijesnom uspjehu.

Uvodno, okupljene je pozdravio Boris Delač koji je podsjetio na 47 godina dugu povijest TSK Budućnost te dodao kako se radio o najvećem uspjehu nakon rezultata Mrkopaljca Jakova Faka.

Trener, Dejan Brajdić dodao je kako uspjeh nije bio potpuno neočekivan te kako  bi Legović, da mu nije ispao metak iz puške, bez problema  osvojio zlato.

Matija Legović, tijekom svečanosti, zahvalio je svima koji ga podržavaju, u razgovoru za naš radio prisjetio se svojih skijaških početaka i otkrio nam planove za budućnost.

Među brojnim žiteljima Općine Brod Moravice koji su ovom perspektivnom sportašu uručili poklone bio je i načelnik Mario Šutej, a Ivana Legović, Matiji se obratila u ime roditelja ali i u ime TSK Budućnost na čijem je čelu.

 Nakon svečanog dijela programa uslijedilo je prigodno druženje na kojem su sudjelovali gotovi svi žitelji ove male općine, od najmlađih pa sve do najstarijih umirovljenika.