Marketing


ZAŠTO SE OGLAŠAVATI NA RADIJU I  ZAŠTO IZABRATI RGK?

Radio ima nezamjenjivo mjesto u našoj svakodnevici i lako dopire do svekolike publike,on je jedini medij koji možete konzumirati uvijek, svugdje i u svakom trenutku. Svi ostali mediji, koliko god oni bili napredni, dostupni i globalni,  mediji su za koje morate odvojiti pozornost i isključiti se iz svih ostalih zbivanja kako bi se usredotočili samo na njih. To je prednost radija!

Jeste li znali:

  • Radio je medij s velikim dosegom i najvećom mogućnošću prilagodbe
  • Cijena oglašavanja na radiju je niža od  oglašavanja u većini drugih medija
  • Nizak je stupanj izbjegavana oglasa, odnosno za razliku od tv i ostalih medija, radio oglasi se lakše „konzumiraju“, ne bježi se od njih…
  • Radijski program je živ program pa dopušta veću  fleksibilnost i intervencije po potrebi
  • Ljudi se vežu uz radijsku postaju koju slušaju te voditelje koji ih prate kroz svaki dan. Radijski voditelji su osobe kojima se više vjeruje i koje mogu dati dodanu vrijednost   proizvodu koji se oglašava
  • Omiljenu radijsku postaju možete slušati svugdje  gdje postoji Internet
  • Radio je lokalan medij i kao takav relevantan, te medij kojem se vjeruje
  • U vrijeme kada Vam posao „ne ide“ baš najbolje, dokazano je najisplativije uložiti upravo u oglašavanje, kada vam „ide“-povrat uloženog u oglašavanje višestruko se vraća

RGK nastoji biti ugodno društvo slušatelju kroz aktualne pravovremene informacije, zabavni program, kontakt emisije. Trudi se biti  prvi medij koji će žiteljima Gorskog kotara pomoći informacijom od značaja za njihovu svakodnevnicu, posebice u zimskim uvjetima. Nastavlja tradiciju svoga prethodnika Radija Delnice.  A tradicija u ovom slučaju znači: prijatelj, dobar stari poznanik u svakom ovdašnjem domu, povjerenje i intimnost, dobronamjenost, prihvaćenost u svim dobnim skupinama, interakcija. Drugim riječima: radio za sve generacije s glazbenim i govornim sadržajima njima po mjeri i željama.
Svojim zemaljskim signalom RGK pokriva domove 30-tak tisuće žitelja na čitavom goranskom području, te onih u susjednoj Sloveniji (Kočevje, Novo Mesto). S obzirom na veliku raštrkanost naselja s manjim brojem stanovnika počesto je jedini izvor informacija (posebno lokalnih), jer tisak do njih ne stiže. Zahvaljujući internetu i kabelskim operaterima (Max tv, B.net, Vip tv), zvuci goranskog radija dopiru puno šire. Rado je slušan u Rijeci i Zagrebu, općenito u Istri i Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji. Povratne informacije govore o slušanosti van granica Lijepe naše: BiH, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Švedska, Australija, SAD,…)
Tradicija i povjerenje rezultirali su respektabilnom slušanošću, pozicijom ispred svih ostalih radija čiji zvuci dopiru na goransko područje.

Živeći u Gorskom kotaru, Gorani su zbog zadovoljavanja svojih potreba (radna mjesta, zdravstvene usluge, obrazovanje, kupovina ,kultura, zabava,…) usmjereni  prema županijskom središtu – Rijeci, kamo odlaze svakodnevno zbog posla i školovanja, ili bar jednom tjedno iz niza drugih razloga. Zahvaljujući auto-cesti i tridesetak minuta vožnje na relaciji Delnice (središte Gorskog kotara) – Rijeka, ove su si sredine bliže no ikada prije. I to se osjeća u svakodnevnoj prometnoj komunikaciji: Gorani u Primorju, Primorci u Gorskom kotaru.

FM 95,00 MHz // 107,1 MHz // 92,4 MHz // 89,6 MHzRGK stream

Radio Gorski kotar

Current track

Title

Artist

Background