Neodoljiva proljetna pustolovina za sve generacije u Općini Fužine

Općinu Fužine i ovih će uskrsnih blagdana posjetiti brojni gosti, a turistički djelatnici iznova su im pripremili bogat sadržajan program. Već u subotu, 30. ožujka, najmlađi posjetitelji u pratnji roditelja ili baka i djedova moći će sudjelovati u „Malenoj Uskrsnoj eko radionici“ koja će se održati od 11 do 13 sati. Djeca će imati priliku izraditi prekrasne uskršnje ukrase poput ptičjeg gnijezda, kokica i zečića od vune. Radionica je besplatna, a prijave obvezne. Najmlađi posjetitelji će imati priliku ponijeti svoje kreacije kući kako bi unijeli dodatnu radost i živost u svoj uskršnji dom.
U ponedjeljak, 1. travnja, mlade posjetitelje očekuje istinska pustolovina – interaktivna igra na otvorenom pod nazivom “Potraga za Uskrsnim pisanicama”, koja će se održati u centru Fužina, pod branom, od 11 do 13 sati. Sudionici će uz pomoć karte tražiti pisanice, rješavati zagonetke i dotrčati do cilja brzinom munje. Za završnicu ove inspirativne igre, organizatori, Montes Outdoor, Marko Sladić, poznati pustolovni vodič i Ured za turizam Općine Fužine, pripremili su dodatne aktivnosti poput “Zeko hop u vreći” i nošenja pisanice na žlici. Staza se proteže duž 1 km makadamskih i šumskih puteljaka. Sudionici su podijeljeni u dvije kategorije: predškolarci i djeca mlađa od 8 godina u pratnji roditelja te djeca od 8 do 14 godina. Za sudjelovanje u ovoj apsolutno neodoljivoj pustolovini potrebna je udobna odjeća i obuća za kretanje u prirodi, kao i olovka ili mobitel za bilježenje rješenja zagonetki. Nagrade su osigurane za prva tri mjesta u obje kategorije, kao i za najbolje sudionike u završnim igrama spretnosti. Ove igre su vrijedne jer potiču timski duh, aktivno sudjelovanje u prirodi te pružaju priliku za zabavu i natjecanje, stvarajući nezaboravne uspomene s najmilijima.
Nedjelja, 7. travnja, rezervirana je za otkrivanje skrivenih dragulja i priča koje krije Općina Fužine kroz iznimno zanimljivu “Interpretativnu uskrsnu šetnju po Fužinama” uz stručno vodstvo. Svaki korak ove šetnje otkriva spoj prošlosti i sadašnjosti koji čini Fužine tako posebnima. Nakon što se prođe kroz centar Fužina i posjeti park dr. Franje Račka, crkva Sv. Antuna Padovanskog, šeta se starom Karolinskom cestom (“Purgom”) i uz jezero Bajer, gdje će vrijedni domaći OPG-ovi pripremiti degustaciju meda i domaćih sokova te održati kratko eko predavanje o pčelama i medunu, goranskom autohtonom proizvodu kojeg proizvode marljive pčele. Interpretativna uskrsna šetnja održava se od 11 do 14 sati, a polazak je ispred ureda Tourist info Fužine koji se nalazi u centru Fužina. Šetnja je namijenjena posjetiteljima svih generacija te je ugodnog ritma.
Tijekom proljetnih praznika ne propustite posjetiti podzemnu ljepoticu – špilju Vrelo, odučite se za opuštajuću šetnju uz jezera Bajer i Lepenica ili uspon na Preradovićev vrh. Razmazite svoja gurmanska nepca uživajući u slasnim goranskim delicijama kod lokalnih ugostitelja.

Više o svemu direktorica Ureda za turizam Općine Fužine Silvija Sobol: