Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić upriličila svečani prijem za pripadnike 25.naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Gradonačelnica Grada Delnica Katarina Mihelčić ugostila je pripadnike 25. jubilarnog naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ na čelu s načelnikom brigadirom Mijom Kožićem.
Ratnu školu pohađa 15 polaznika od kojih je 9 iz RH (5 visokih časnika iz Hrvatske vojske, jedan polaznik Hrvatskog sabora, Ravnateljstva policije MUP-a RH, Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatskog Crvenog križa), te 6 pripadnika Oružanih snaga iz inozemstva za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (po dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije te po jedan polaznik iz Slovenije i Crne Gore.

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” ustrojena je 1998. godine pri Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman„ kao najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Polaznici 25. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili su i Zapovjedništvo specijalnih snaga pri vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor”.

Gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić tijekom svečanog prijema upoznala ih je s jedinstvenim zemljopisnim područjem i značajkama Delnica i Gorskog kotara, demografskom slikom grada, granama gospodarstva, te projektima iz fondova EU-a.