GDCK Delnice svečano obilježilo 40.obljetnicu rada i djelovanja

U nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, predstavnika lokalnih samouprava Gorskog kotara, dobrovoljnih darivatelja krvi, volontera, članova Crvenog križa, predstavnika školstva, javnih ustanova i raznih udruga, GDCK Delnice obilježilo je 40 godina djelovanja i rada.

Prisutne su uvodno pozdravile ravnateljica GDCK Delnice Snježana Krizmanić, predsjednica GDCK Delnice Marina Raukar, ravnateljica Crvenog križa PGŽ Branka Maračić, gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade PGŽ Dragica Marač.

U sklopu svečanosti u Radničkom domu u Delnicama postavljena je humanitarna izložba „Zlatna kora za Zlatnu ribicu” namijenjena prikupljanju sredstava za studente slabijeg imovinskog statusa kao pomoć i podrška pri njihovom daljnjem obrazovanju. Izložba je postavljena zahvaljujući i suradnji s Crvenim križem Pula, a autori fotografija su Danijel Bartolić i Marijana Banko. Jedna od fotografija je 3D model “Vaze” prof. dr. sc Svena Maričića i Lee Buljubašić Franković.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Kristina Iveković, glazbenica i radijska voditeljica, jedna od modela s fotografija te vokalna skupina DIM.