Dani divljači u Pansionu Lovački u Delnicama

Povodom promocije lovačke kuhinje, Hrvatske šume po drugi put organiziraju manifestaciju pod nazivom Dani Divljači – lov na gurmanske užitke, a ovoga vikenda brojne delicije mogu se isprobati u Pansionu Lovački u Delnicama.

Lovačka tradicija i gastronomski užici oduvijek su bili sastavni dio hrvatske kulturne baštine.
U zadnje vrijeme sve se više popularizira ova vrsta gastronomije što posljedično ističe kuhinju lovačkih domova koji se nalaze u sklopu lovišta.
Na jelovnicima restorana biti će šarolik izbor poslastica za istinske gurmane i ljubitelje divljači. Dani Divljači manifestacija je koja slavi bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani koji su dio cijele priče u sklopu lovačkih domova nude ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se posjetitelji povežu s prirodom i lovačkom tradicijom na poseban način. Kroz ovo događanje, domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, promovirajući ne samo izuzetna jela od divljači, već i kulturu i povijest svojih regija.

Wilburger, lovačka juha, odrezak, gulaš, divljač s roštilja, štrudla od borovnica i šumskog voća neizostavan su dio ponude Dana divljači u Pansionu Lovački koji će goste primati od 12-21 sat, a rezervacija nije potrebna.

Detaljnije u prilogu:


Foto: Saša Zinaja/Nfoto